Fasírtos süni recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-8 ek zsemlemorzsa (ha zsíros a hús, több morzsa kell)
- 1 tk piros paprika
- 1 kk só
- csipet bors
- 1 kk fokhagymapor
- napraforgó olaj (sütéshez)
- 1 db fél kg-os cipó/kenyér
- 1 db körte
- 2 szem fekete bors
- 1 cs szendvicskard vagy fogpiszkáló
Elkészítése:
A darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, a sót, a borsot és a fokhagymaport a leírtak alapján vagy ízlés szerint összegyúrjuk fasírtnak. A 3 tojás azért kell bele, hogy nem törjön szét a fasírt, ez jól összetartja. A masszából kis golyókat formázunk. Kisütjük a fasírtokat bő olajban. A fogpiszkálóval a kenyérre tűzzük a körtét, egy pici margarinnal szemeket formázunk rá, és két borsszemet teszünk a margarinba. Ez a süni szeme. Az orra 1 db fasírt, amelyet fogpiszkálóval a körtére tűzhetünk.
A fasírtokat felhúzzuk a kardokra, és beletűzdeljük a cipóba.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.