Fasírtos süni

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 3 tojás
  • 5-8 ek zsemlemorzsa (ha zsíros a hús, több morzsa kell)
  • 1 tk piros paprika
  • 1 kk só
  • csipet bors
  • 1 kk fokhagymapor
  • napraforgó olaj (sütéshez)
  • 1 db fél kg-os cipó/kenyér
  • 1 db körte
  • 2 szem fekete bors
  • 1 cs szendvicskard vagy fogpiszkáló

Elkészítése:

A darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, a sót, a borsot és a fokhagymaport a leírtak alapján vagy ízlés szerint összegyúrjuk fasírtnak. A 3 tojás azért kell bele, hogy nem törjön szét a fasírt, ez jól összetartja. A masszából kis golyókat formázunk. Kisütjük a fasírtokat bő olajban. A fogpiszkálóval a kenyérre tűzzük a körtét, egy pici margarinnal szemeket formázunk rá, és két borsszemet teszünk a margarinba. Ez a süni szeme. Az orra 1 db fasírt, amelyet fogpiszkálóval a körtére tűzhetünk.
A fasírtokat felhúzzuk a kardokra, és beletűzdeljük a cipóba.