Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boci szelet recept

Boci szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 11 ek kristálycukor
    • 11 ek étolaj
    • 15 ek tej
    • 15 ek liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 0,5 kg túró
    • 4 ek búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

     

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Legvégén óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) közepes nagyságú tepsibe öntjük a tésztát.

    A túrót elkeverjük a 4 evőkanál grízzel, az egész tojással, a cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévő tésztára halmozzuk, ami természetesen belesüllyed, és sütés után – ha kihűlt – felvágva tarka lesz, mint a boci.

    Előmelegített sütőben, 200°C-on kb. 25-30 perc megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.

    Jó étvágyat! :)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá