Hagymás, paprikás sült gomba recept

Hozzávalók:
- 250 g gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 kaliforniai paprika (bármilyen színű)
- 2-3 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- bors
- fűszerek (fokhagyma, rozmaring, kakukkfű stb. )
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, majd a hagymát és a paprikát hasonló méretű darabokra vágjuk, hogy egyenletesen süljenek. Közben előmelegítjük a sütőt 220 fokra, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
A felaprított zöldségeket elterítjük a tepsiben, majd sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk egy kis olajjal.
Jól összekeverjük őket, hogy mindenhol átjárja a fűszer és olaj, végül a sütőben sütjük a zöldségeket.
Tipp:
Adj hozzá néhány gerezd aprított fokhagymát, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
Próbáld ki különböző fűszerekkel, mint a rozmaring, kakukkfű vagy oregánó, amelyek jól illenek a sült zöldségekhez.
A sütés vége felé locsold meg egy kis balzsamecettel, ami kellemes, savanykás ízt ad a zöldségeknek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »
8 Oreós desszert, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod
Az Oreo nemcsak magában finom, de desszertek alapanyagaként is verhetetlen
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2024.06.24 kedd
Kedden már kicsit könnyebben vesszük az akadályokat, főleg ha tudjuk, hogy
Tovább olvasom »