Hagymás, paprikás sült gomba recept

Hozzávalók:
- 250 g gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 kaliforniai paprika (bármilyen színű)
- 2-3 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- bors
- fűszerek (fokhagyma, rozmaring, kakukkfű stb. )
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, majd a hagymát és a paprikát hasonló méretű darabokra vágjuk, hogy egyenletesen süljenek. Közben előmelegítjük a sütőt 220 fokra, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
A felaprított zöldségeket elterítjük a tepsiben, majd sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk egy kis olajjal.
Jól összekeverjük őket, hogy mindenhol átjárja a fűszer és olaj, végül a sütőben sütjük a zöldségeket.
Tipp:
Adj hozzá néhány gerezd aprított fokhagymát, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
Próbáld ki különböző fűszerekkel, mint a rozmaring, kakukkfű vagy oregánó, amelyek jól illenek a sült zöldségekhez.
A sütés vége felé locsold meg egy kis balzsamecettel, ami kellemes, savanykás ízt ad a zöldségeknek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »