Hagymás, paprikás sült gomba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 250 g gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 kaliforniai paprika (bármilyen színű)
  • 2-3 evőkanál olaj
  • só ízlés szerint
  • bors
  • fűszerek (fokhagyma, rozmaring, kakukkfű stb. )

Elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, majd a hagymát és a paprikát hasonló méretű darabokra vágjuk, hogy egyenletesen süljenek. Közben előmelegítjük a sütőt 220 fokra, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.

A felaprított zöldségeket elterítjük a tepsiben, majd sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk egy kis olajjal.

Jól összekeverjük őket, hogy mindenhol átjárja a fűszer és olaj, végül a sütőben sütjük a zöldségeket.

Tipp:

Adj hozzá néhány gerezd aprított fokhagymát, hogy még intenzívebb ízt kapjon.

Próbáld ki különböző fűszerekkel, mint a rozmaring, kakukkfű vagy oregánó, amelyek jól illenek a sült zöldségekhez.

A sütés vége felé locsold meg egy kis balzsamecettel, ami kellemes, savanykás ízt ad a zöldségeknek.