Fűszeres sült sárgarépa recept

Hozzávalók:
- 8 közepes méretű sárgarépa
- 1 ek méz
- olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- Fűszerek: chili pehely, só, őrölt fekete bors, kakukkfű, zsálya, rozmaring
Elkészítése:
A sárgarépákat pucoljuk meg és alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk őket hosszúkás hasábokra vagy karikákra, attól függően, hogy milyen formát szeretnénk.
Helyezzük a sárgarépa darabokat egy tepsibe. Tegyük melléjük a fokhagymagerezdeket, amiket kissé zúzunk meg, hogy jobban felszabaduljanak az aromáik.
Most jön a fűszerezés! Szórjuk meg a sárgarépákat chili pehellyel, sóval, borssal, kakukkfűvel, zsályával, és rozmaringgal. Itt lehetőségünk van kreatívan bánni a fűszerekkel – ha van kedvencünk, nyugodtan adjunk hozzá többet!
Csepegtessünk mézet a répákra, majd locsoljuk meg az egészet kevés olívaolajjal.
Süsük a sárgarépákat előmelegített sütőben, 180 fokon, körülbelül 25-35 percig.
Tipp: Próbáljuk ki a receptet friss narancslével és egy csipet őrölt fahéjjal, hogy egy édes-csípős ízvilágot kapjunk, ami még különlegesebbé teszi az ételt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »