Fűszeres sült sárgarépa recept

Hozzávalók:
- 8 közepes méretű sárgarépa
- 1 ek méz
- olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- Fűszerek: chili pehely, só, őrölt fekete bors, kakukkfű, zsálya, rozmaring
Elkészítése:
A sárgarépákat pucoljuk meg és alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk őket hosszúkás hasábokra vagy karikákra, attól függően, hogy milyen formát szeretnénk.
Helyezzük a sárgarépa darabokat egy tepsibe. Tegyük melléjük a fokhagymagerezdeket, amiket kissé zúzunk meg, hogy jobban felszabaduljanak az aromáik.
Most jön a fűszerezés! Szórjuk meg a sárgarépákat chili pehellyel, sóval, borssal, kakukkfűvel, zsályával, és rozmaringgal. Itt lehetőségünk van kreatívan bánni a fűszerekkel – ha van kedvencünk, nyugodtan adjunk hozzá többet!
Csepegtessünk mézet a répákra, majd locsoljuk meg az egészet kevés olívaolajjal.
Süsük a sárgarépákat előmelegített sütőben, 180 fokon, körülbelül 25-35 percig.
Tipp: Próbáljuk ki a receptet friss narancslével és egy csipet őrölt fahéjjal, hogy egy édes-csípős ízvilágot kapjunk, ami még különlegesebbé teszi az ételt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »