Fűszeres sült sárgarépa recept
Hozzávalók:
- 8 közepes méretű sárgarépa
- 1 ek méz
- olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- Fűszerek: chili pehely, só, őrölt fekete bors, kakukkfű, zsálya, rozmaring
Elkészítése:
A sárgarépákat pucoljuk meg és alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk őket hosszúkás hasábokra vagy karikákra, attól függően, hogy milyen formát szeretnénk.
Helyezzük a sárgarépa darabokat egy tepsibe. Tegyük melléjük a fokhagymagerezdeket, amiket kissé zúzunk meg, hogy jobban felszabaduljanak az aromáik.
Most jön a fűszerezés! Szórjuk meg a sárgarépákat chili pehellyel, sóval, borssal, kakukkfűvel, zsályával, és rozmaringgal. Itt lehetőségünk van kreatívan bánni a fűszerekkel – ha van kedvencünk, nyugodtan adjunk hozzá többet!
Csepegtessünk mézet a répákra, majd locsoljuk meg az egészet kevés olívaolajjal.
Süsük a sárgarépákat előmelegített sütőben, 180 fokon, körülbelül 25-35 percig.
Tipp: Próbáljuk ki a receptet friss narancslével és egy csipet őrölt fahéjjal, hogy egy édes-csípős ízvilágot kapjunk, ami még különlegesebbé teszi az ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










