Van benne valami burgonya recept
Hozzávalók:
- 4 db burgonya
- 20 dkg friss vagy konzerv ananász
- 20 dkg jól olvadó sajt
- ízlés szerint só
A besamelhez:
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 2 dl tej
- 15 dkg bacon
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A megmosott, meghámozott burgonyákat sós vízben főzzük puhára.
Amíg fő a burgonya, készítsük el a besamel mártást. A vajat hevítsük fel, majd pirítsuk meg benne a lisztet, végül adjuk hozzá a tejet és főzzük sűrűre. Tegyük félre hűlni, közben ízesítsük sóval, borssal.
A kihűlt besamelbe keverjük el a kisebb kockára vágott sajtot és ananászt.
A megfőtt, kihűlt burgonyák belsejét vájjuk ki egy éles késsel vagy karalábé vájóval, majd töltsük meg a burgonyákat a sajtos, ananászos mártással.
A megtöltött burgonyákat tekerjük körbe bacon szeletekkel és sorakoztassuk tepsibe.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt süssük szép pirosra a bacont a burgonyán. Ízlés szerint megszórhatjuk még reszelt sajttal és még visszarakhatjuk a sütőbe, hogy szépen ráolvadjon a sajt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










