Van benne valami burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db burgonya
  • 20 dkg friss vagy konzerv ananász
  • 20 dkg jól olvadó sajt
  • ízlés szerint só

A besamelhez:

  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 15 dkg bacon
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítése:

A megmosott, meghámozott burgonyákat sós vízben főzzük puhára.

Amíg fő a burgonya, készítsük el a besamel mártást. A vajat hevítsük fel, majd pirítsuk meg benne a lisztet, végül adjuk hozzá a tejet és főzzük sűrűre. Tegyük félre hűlni, közben ízesítsük sóval, borssal.

A kihűlt besamelbe keverjük el a kisebb kockára vágott sajtot és ananászt.

A megfőtt, kihűlt burgonyák belsejét vájjuk ki egy éles késsel vagy karalábé vájóval, majd töltsük meg a burgonyákat a sajtos, ananászos mártással.

A megtöltött burgonyákat tekerjük körbe bacon szeletekkel és sorakoztassuk tepsibe.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt süssük szép pirosra a bacont a burgonyán. Ízlés szerint megszórhatjuk még reszelt sajttal és még visszarakhatjuk a sütőbe, hogy szépen ráolvadjon a sajt.