Újhagymás burgonya recept
Hozzávalók:
- 1 kg apró burgonya
- 1 köteg újhagyma
- 1 köteg petrezselyemzöld
- 6 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- (olíva)olaj
Elkészítése:
A fokhagymát tisztítsuk meg majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg, majd vegyük ki és tegyük félre.
A burgonyát jól mossuk meg, ha vannak nagyobb darabok, azokat vágjuk 2–3 részre. Töröljük meg és tegyük bele a forró olajba, hagyjuk sülni. Nem kell gyakran megforgatni, csak mikor már az alja megpirult.
Az újhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra, szórjuk a burgonyához, majd fűszerezzük. Tegyünk rá egy fedőt és hagyjuk 2–3 percig pirulni. Mikor már majdnem kész, szórjuk rá a felaprított petrezselymet és tegyük rá a félretett fokhagymát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









