Újhagymás burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg apró burgonya
  • 1 köteg újhagyma
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • (olíva)olaj

Elkészítése:

A fokhagymát tisztítsuk meg majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg, majd vegyük ki és tegyük félre.

A burgonyát jól mossuk meg, ha vannak nagyobb darabok, azokat vágjuk 2–3 részre. Töröljük meg és tegyük bele a forró olajba, hagyjuk sülni. Nem kell gyakran megforgatni, csak mikor már az alja megpirult.

Az újhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra, szórjuk a burgonyához, majd fűszerezzük. Tegyünk rá egy fedőt és hagyjuk 2–3 percig pirulni. Mikor már majdnem kész, szórjuk rá a felaprított petrezselymet és tegyük rá a félretett fokhagymát.