Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szabolcsi dödölle recept

Szabolcsi dödölle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • kb. 12 ek liszt
    • 20 dkg zsír, vagy olaj
    • 3 fej hagyma
    • tálaláshoz tejföl

    Elkészítése:

    A krumplit annyi sós vízben teszem fel főni, amennyi éppen csak ellepi. Közben a hagymát apróra vágom és olajban megpirítom.

    Ha a krumpli megfőtt nem szűröm le, hanem összetöröm a főzővízben. Hozzá kevertem a lisztet. Először kevesebbet, majd annyit, amennyit felvesz, hogy sűrű krumplipüré állagú legyen. Pár percig kevergetve főzöm.

    Olyan sűrű lesz, hogy a fakanál megáll benne. Ha túl sok a víz, akkor a dödöllének lisztesebb íze van, ha alig lepi el, akkor inkább krumplipürésebb.

    Egy tepsit vagy tűzálló tálat kiolajozok a hagymás olajjal, majd olajos kanállal nagy galuskákat szaggatok a krumplis masszából.

    Végül elosztom a tetején a hagymát és sütőben átsütjük.

    Tipp:

    Szaftos hús mellé tálaljuk. Önnálóan is laktató étel. Tejföllel is kínálhatjuk. Pirospaprikával is megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá