Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sváb nudli recept

Sváb nudli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg sárga húsú, főtt és áttört burgonya
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg puha margarin
    • 1 tk só
    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg vaj a pirításhoz

    Elkészítése:

    A főtt, áttört burgonyát még langyosan összedolgozzuk a liszttel, tojással és sóval, meg a puha margarinnal. Gyorsan kidolgozzuk, és szilárd, sima tésztává gyúrjuk.

    A tésztából hosszú rudakat sodrunk ki, 5 cm-es darabokat vágunk belőle, és hegyes végű nudlikat sodrunk.

    1 liter forrásban lévő sós vízben kifőzzük pár perc alatt, ezután egy serpenyőben forrósítunk olajat, és megpirítjuk rajta a nudlikat. Bármilyen húsétel mellé kínálhatjuk köretként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá