Sváb nudli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg sárga húsú, főtt és áttört burgonya
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg puha margarin
  • 1 tk só
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj a pirításhoz

Elkészítése:

A főtt, áttört burgonyát még langyosan összedolgozzuk a liszttel, tojással és sóval, meg a puha margarinnal. Gyorsan kidolgozzuk, és szilárd, sima tésztává gyúrjuk.

A tésztából hosszú rudakat sodrunk ki, 5 cm-es darabokat vágunk belőle, és hegyes végű nudlikat sodrunk.

1 liter forrásban lévő sós vízben kifőzzük pár perc alatt, ezután egy serpenyőben forrósítunk olajat, és megpirítjuk rajta a nudlikat. Bármilyen húsétel mellé kínálhatjuk köretként.