Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos hercegnő burgonya recept

Spenótos hercegnő burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 2 tk só
    • 5 dkg vaj/margarin
    • 25 dkg fagyasztott spenót
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.

    Leszűrjük és burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a felengedett spenótot, a 2 tojássárgáját, a vajat, és alaposan összekeverjük. A burgonyapüré masszát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle.

    200-210 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 10-15 perc).

    Frissen, melegen tálaljuk sültek, párolt húsok, vagy halak mellé.

    Tipp:

    Elkészítése egyszerű, azonban nagyon látványos. Nagy valószínűséggel a spenótot nem szerető gyerek is szívesen fogja enni, mert a külseje ropogós, a belseje puha, a színe tavaszias :) Ha Liga margarinnal készítjük, tej-, és gluténmentes köretet kapunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá