Spenótos hercegnő burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 tk só
  • 5 dkg vaj/margarin
  • 25 dkg fagyasztott spenót
  • 2 tojássárgája

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.

Leszűrjük és burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a felengedett spenótot, a 2 tojássárgáját, a vajat, és alaposan összekeverjük. A burgonyapüré masszát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle.

200-210 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 10-15 perc).

Frissen, melegen tálaljuk sültek, párolt húsok, vagy halak mellé.

Tipp:

Elkészítése egyszerű, azonban nagyon látványos. Nagy valószínűséggel a spenótot nem szerető gyerek is szívesen fogja enni, mert a külseje ropogós, a belseje puha, a színe tavaszias :) Ha Liga margarinnal készítjük, tej-, és gluténmentes köretet kapunk.