Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a felengedett spenótot, a 2 tojássárgáját, a vajat, és alaposan összekeverjük. A burgonyapüré masszát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle.
200-210 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 10-15 perc).
Frissen, melegen tálaljuk sültek, párolt húsok, vagy halak mellé.
Elkészítése egyszerű, azonban nagyon látványos. Nagy valószínűséggel a spenótot nem szerető gyerek is szívesen fogja enni, mert a külseje ropogós, a belseje puha, a színe tavaszias :) Ha Liga margarinnal készítjük, tej-, és gluténmentes köretet kapunk.