Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párolt zöldséges bulgur recept

Párolt zöldséges bulgur
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 150 g bulgur
    • 130 g zöldborsó
    • 20 g ételízesítő
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyem
    • 1 db karalábé
    • 1 db zeller
    • bors
    • morzsolt majoránna
    • morzsolt bazsalikom vagy bazsalikom olaj
    • szárított petrezselyem
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    A zöldségeket megmosom, meghámozom és apróra vágom. A répát, petrezselymet karikázom, a zellert és a karalábét pedig felkockázom.

    A bulgurt és a zöldségeket kevés zsiradékon fehérre pirítom, hozzáadom a fűszereket, majd a mennyiségének megfelelő másfélszeres forró vízzel felöntöm, főzöm 15 percet, majd fedő alatt hagyom állni fél órát.

    Utána tálalható.

    Tipp:

    Néhány csepp citromlével még fűszerezhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá