Párolt zöldséges bulgur

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 150 g bulgur
  • 130 g zöldborsó
  • 20 g ételízesítő
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller
  • bors
  • morzsolt majoránna
  • morzsolt bazsalikom vagy bazsalikom olaj
  • szárított petrezselyem
  • szerecsendió

Elkészítése:

A zöldségeket megmosom, meghámozom és apróra vágom. A répát, petrezselymet karikázom, a zellert és a karalábét pedig felkockázom.

A bulgurt és a zöldségeket kevés zsiradékon fehérre pirítom, hozzáadom a fűszereket, majd a mennyiségének megfelelő másfélszeres forró vízzel felöntöm, főzöm 15 percet, majd fedő alatt hagyom állni fél órát.

Utána tálalható.

Tipp:

Néhány csepp citromlével még fűszerezhető.