Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párolt káposzta vilmoskörtével, fehérborral recept

Párolt káposzta vilmoskörtével, fehérborral
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 fej káposzta
    • 4 fej hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 2 vilmoskörte
    • 1 dl fehérbor
    • 2 ek só
    • 1 kávéskanál köménymag
    • 1 kávéskanál őrölt bors
    • 1 ek édesítőszer
    • 1 szál kakukkfű
    • 1 szál borsikafű
    • 1 kávéskanál mustár

    Elkészítése:

    A káposztát felszeleteljük (lehet gyalulni is), majd megsózzuk.

    A hagymát vékonyra szeljük, a fokhagymákat a kés lapjával szétnyomjuk, majd felaprítjuk.

    Kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd a köményt is hozzádjuk. Hozzáadjuk a káposztát (ha nem fér be egyszerre, nem kell kétségbe esni, mert a káposzta hamar összeesik és újabb adagot tehetünk a fazékba), várunk egy kicsit, hogy összeessen, majd felöntjük a borral, majd borsozzuk is.

    A körtét megpucoljuk, felszeleteljük és a káposztához adjuk. Kakukkfűvel és csomborral ízesítjük. Minden káposztás étel barátja a csombor, mert a káposzta puffasztó hatását ellensúlyozza, különleges íze mellett. Vigyázzunk a mennyiségével, mert nagyon erőteljes íze van!

    Adunk hozzá még mustárt és almaecetet is. Addig pároljuk, míg a káposzta zsemleszínű nem lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá