Párolt káposzta vilmoskörtével, fehérborral recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 fej káposzta
- 4 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 vilmoskörte
- 1 dl fehérbor
- 2 ek só
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 ek édesítőszer
- 1 szál kakukkfű
- 1 szál borsikafű
- 1 kávéskanál mustár
Elkészítése:
A káposztát felszeleteljük (lehet gyalulni is), majd megsózzuk.
A hagymát vékonyra szeljük, a fokhagymákat a kés lapjával szétnyomjuk, majd felaprítjuk.
Kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd a köményt is hozzádjuk. Hozzáadjuk a káposztát (ha nem fér be egyszerre, nem kell kétségbe esni, mert a káposzta hamar összeesik és újabb adagot tehetünk a fazékba), várunk egy kicsit, hogy összeessen, majd felöntjük a borral, majd borsozzuk is.
A körtét megpucoljuk, felszeleteljük és a káposztához adjuk. Kakukkfűvel és csomborral ízesítjük. Minden káposztás étel barátja a csombor, mert a káposzta puffasztó hatását ellensúlyozza, különleges íze mellett. Vigyázzunk a mennyiségével, mert nagyon erőteljes íze van!
Adunk hozzá még mustárt és almaecetet is. Addig pároljuk, míg a káposzta zsemleszínű nem lesz.