Párolt káposzta vilmoskörtével, fehérborral

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Párolt káposzta vilmoskörtével, fehérborral

Hozzávalók:

  • 2 fej káposzta
  • 4 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 vilmoskörte
  • 1 dl fehérbor
  • 2 ek só
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 ek édesítőszer
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 szál borsikafű
  • 1 kávéskanál mustár

Elkészítése:

A káposztát felszeleteljük (lehet gyalulni is), majd megsózzuk.

A hagymát vékonyra szeljük, a fokhagymákat a kés lapjával szétnyomjuk, majd felaprítjuk.

Kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd a köményt is hozzádjuk. Hozzáadjuk a káposztát (ha nem fér be egyszerre, nem kell kétségbe esni, mert a káposzta hamar összeesik és újabb adagot tehetünk a fazékba), várunk egy kicsit, hogy összeessen, majd felöntjük a borral, majd borsozzuk is.

A körtét megpucoljuk, felszeleteljük és a káposztához adjuk. Kakukkfűvel és csomborral ízesítjük. Minden káposztás étel barátja a csombor, mert a káposzta puffasztó hatását ellensúlyozza, különleges íze mellett. Vigyázzunk a mennyiségével, mert nagyon erőteljes íze van!

Adunk hozzá még mustárt és almaecetet is. Addig pároljuk, míg a káposzta zsemleszínű nem lesz.