Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás gnocchi recept

Medvehagymás gnocchi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg rétesliszt
    • 10 dkg medvehagyma
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, és még melegen krumplinyomóval áttöröm.

    Amíg hűl a krumpli, megtisztítom a medvehagymát, alaposan leöblítem, jól lecsepegtetem és nem túl apróra összevagdalom, majd rászórom a krumplira.

    Hozzáadok 1 tk sót, tojást, lisztet, majd gyors mozdulatokkal lágy tésztát gyúrok belőle.

    A tésztát 6 darabra vágom, és mindegyikből két ujjnyi vastag rudat sodrok. 1-2 cm-es darabokra vágom és egy villa fejével kis rovátkákat nyomok a felületére, így jobban megtartja a szószokat.

    Forrásban lévő, sós vízben kifőzöm. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzöm, majd szűrőkanállal lecsöpögtetem.

    A vajat egy serpenyőbe megforrósítom, rádobom a lecsepegtetett nudlikat és pár percig pirítom.

    Alkalmas szószos húsok mellé köretnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá