Medvehagymás gnocchi

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Medvehagymás gnocchi

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 30 dkg rétesliszt
  • 10 dkg medvehagyma
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, és még melegen krumplinyomóval áttöröm.

Amíg hűl a krumpli, megtisztítom a medvehagymát, alaposan leöblítem, jól lecsepegtetem és nem túl apróra összevagdalom, majd rászórom a krumplira.

Hozzáadok 1 tk sót, tojást, lisztet, majd gyors mozdulatokkal lágy tésztát gyúrok belőle.

A tésztát 6 darabra vágom, és mindegyikből két ujjnyi vastag rudat sodrok. 1-2 cm-es darabokra vágom és egy villa fejével kis rovátkákat nyomok a felületére, így jobban megtartja a szószokat.

Forrásban lévő, sós vízben kifőzöm. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzöm, majd szűrőkanállal lecsöpögtetem.

A vajat egy serpenyőbe megforrósítom, rádobom a lecsepegtetett nudlikat és pár percig pirítom.

Alkalmas szószos húsok mellé köretnek.