Láva burgonya recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 25 dkg vörös cheddar sajt
- 25d kg bacon
- 4 evőkanál füstös BBQ mártás
- só
Elkészítése:
A burgonyákat bő, sós vízben héjastól előfőzzük. Ne főzzük meg teljesen, a villa éppen csak átmenjen a burgonyákon.
A burgonyákat hagyjuk kihűlni, majd a héját távolítsuk el.
A meghámozott burgonyából vágjunk le egy vékony szeletet, hogy megtudjon állni majd. A felső felét szépen vájjuk ki, amilyen mélyen csak tudjuk egy zöldség hámozóval.
A kivájt burgonya lukakba tegyünk sajt csíkokat, amik kicsit kilógnak a burgonyából. A burgonyákat kenjük egy ecsettel körbe a BBQ mártással, majd a lekent burgonyákat tekerjük körbe baconnal.
Tegyük előmelegített sütőbe 170 fokra és 25-30 perc süssük szép pirosra a bacont és hagyjuk, hogy a sajt szépen elolvadjon.
Félidőben a bacont kenjük át a maradék mártással.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









