Láva burgonya recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 25 dkg vörös cheddar sajt
- 25d kg bacon
- 4 evőkanál füstös BBQ mártás
- só
Elkészítése:
A burgonyákat bő, sós vízben héjastól előfőzzük. Ne főzzük meg teljesen, a villa éppen csak átmenjen a burgonyákon.
A burgonyákat hagyjuk kihűlni, majd a héját távolítsuk el.
A meghámozott burgonyából vágjunk le egy vékony szeletet, hogy megtudjon állni majd. A felső felét szépen vájjuk ki, amilyen mélyen csak tudjuk egy zöldség hámozóval.
A kivájt burgonya lukakba tegyünk sajt csíkokat, amik kicsit kilógnak a burgonyából. A burgonyákat kenjük egy ecsettel körbe a BBQ mártással, majd a lekent burgonyákat tekerjük körbe baconnal.
Tegyük előmelegített sütőbe 170 fokra és 25-30 perc süssük szép pirosra a bacont és hagyjuk, hogy a sajt szépen elolvadjon.
Félidőben a bacont kenjük át a maradék mártással.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »