Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyákat bő, sós vízben héjastól előfőzzük. Ne főzzük meg teljesen, a villa éppen csak átmenjen a burgonyákon.
A burgonyákat hagyjuk kihűlni, majd a héját távolítsuk el.
A meghámozott burgonyából vágjunk le egy vékony szeletet, hogy megtudjon állni majd. A felső felét szépen vájjuk ki, amilyen mélyen csak tudjuk egy zöldség hámozóval.
A kivájt burgonya lukakba tegyünk sajt csíkokat, amik kicsit kilógnak a burgonyából. A burgonyákat kenjük egy ecsettel körbe a BBQ mártással, majd a lekent burgonyákat tekerjük körbe baconnal.
Tegyük előmelegített sütőbe 170 fokra és 25-30 perc süssük szép pirosra a bacont és hagyjuk, hogy a sajt szépen elolvadjon.
Félidőben a bacont kenjük át a maradék mártással.