Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricadödölle recept

Kukoricadödölle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg kukoricadara
    • 15 dkg kukoricaliszt
    • 1 l víz
    • só ízlés szerint
    • 2 tk lestyán (szárított)
    • 5 dkg sajt (reszelve)
    • 3 dl tejföl
    • metélő hagyma ízlés szerint
    • 10 dkg sonka (apróra kockázva)

    Elkészítése:

    A vizet felforraljuk, majd belekeverjük a darát és a lisztet. Beletesszük a sót és a lestyánt. Néhány percig – míg formálhatóvá válik – még főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A masszából két kanál segítségével galuskákat formázunk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk – így nem kellett hozzá olaj. Néhány darab tetejére reszelt sajtot szórunk, és 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.

    Az apróra kockázott sonkát kicsit megpirítjuk (saját zsiradéka elég), majd a tejfölbe kevés metélő hagymát keverünk. A puliszkát a hagymás tejföllel és a pirított sonkával tálalhatjuk.

    Tipp:

    Szaftosabb húsok, saláta, vagy zöldségek mellé egyaránt alkalmas köret.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá