Kukoricadödölle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricadara
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 1 l víz
  • só ízlés szerint
  • 2 tk lestyán (szárított)
  • 5 dkg sajt (reszelve)
  • 3 dl tejföl
  • metélő hagyma ízlés szerint
  • 10 dkg sonka (apróra kockázva)

Elkészítése:

A vizet felforraljuk, majd belekeverjük a darát és a lisztet. Beletesszük a sót és a lestyánt. Néhány percig – míg formálhatóvá válik – még főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A masszából két kanál segítségével galuskákat formázunk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk – így nem kellett hozzá olaj. Néhány darab tetejére reszelt sajtot szórunk, és 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.

Az apróra kockázott sonkát kicsit megpirítjuk (saját zsiradéka elég), majd a tejfölbe kevés metélő hagymát keverünk. A puliszkát a hagymás tejföllel és a pirított sonkával tálalhatjuk.

Tipp:

Szaftosabb húsok, saláta, vagy zöldségek mellé egyaránt alkalmas köret.