Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplipüré torta (köret) recept

Krumplipüré torta (köret)
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg burgonya
    • 1 tk só
    • 1 kis doboz tejföl
    • 1 ek margarin
    • 1 dl tej
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 szelet füstölt szalonna
    • 1 szelet sajt
    • pici őrölt bors

    Elkészítése:

    Az átmosott burgonyát meghámozzuk, újra megmossuk, kockákra vágjuk, felöntjük vízzel (épp csak ellepje), beletesszük a sót és lassú lángon, fedő alatt puhára főzzük.

    Leszűrjük, krumplitörővel áttörjük és kézi turmixszal felhabosítjuk a tejjel, a margarinnal és a tejföllel.

    Legalább 15 percet várni kell, amíg a krumplipüré visszahűl egy kicsit, ekkor hozzáturmixoljuk a 3 tojás sárgáját.

    Egy tepsit vagy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral (de a hagyományos “vajjal kikent, liszttel beszórt” megoldás is tökéletes) és az elkészített krumplipüréből félreteszünk egy merőkanálnyi adagot, a nagyját pedig elterítjük a tepsin és tetszés szerint tortaformát készítünk.

    A sajtot és a szalonnát felcsíkozzuk és kidíszítjük vele a burgonyaágyat.

    A félretett pürét 1-2 ek tejjel újra átturmixoljuk, majd habzsákba téve véglegesre feldíszítjük a krumplitortát.

    Ízlés szerint friss borsot tekerünk vagy szórunk a tetejére, majd 210 fokosra előmelegített sütőbe tesszük és légkeveréssel sütjük 40-45 percet, amíg a teteje kissé pirulni kezd.

    Sültek mellé köretként egy ünnepi asztalon maximálisan megállja a helyét! :)

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá