Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumpli gombóc (köret) recept

Krumpli gombóc (köret)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • 1,5 liter víz
    • kb. 500-520 gramm finomliszt

    Elkészítése:

    A krumplikat alaposan megpucoljuk, felkockázzuk, majd 1,5 liter sós vízben puhára főzzük. Ha megfőttek, leszűrjük, majd burgonyanyomóval áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt burgonyát megsózzuk, és fokozatosan adagolva annyi lisztet gyúrunk hozzá, hogy a tészta összeálljon, és ne legyen ragacsos, de még rugalmasan formálható maradjon.

    A tésztából egyenletes méretű gombócokat formázunk. Közben egy nagy fazékban bő, sós vizet forralunk. Amikor a víz forr, óvatosan beleengedjük a gombócokat, ügyelve arra, hogy ne zsúfoljuk túl az edényt. Egy fakanállal óvatosan megkeverjük, hogy ne ragadjanak le az edény aljára.

    Amint a gombócok feljönnek a víz felszínére, még 2-3 percig hagyjuk főni őket. Ezután szűrőkanállal kiszedjük, és egy tálba tesszük. Az első adagot meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd a többi gombócot is hozzáadjuk, és összeforgatjuk, hogy ne ragadjanak össze.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá