Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Knédli recept

Knédli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt (rétesliszt és finomliszt keveréke kb. felesen)
    • 3,5 dl víz
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 teáskanál só
    • 2 tk étolaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral összekevertem,majd felfuttattam. A lisztet egy kelesztőtálba tettem,hozzá kevertem a sót,bele ütöttem a tojást,hozzá adtam a megkelt élesztőt és a többi langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztottam.

    A tálat olajjal kikenjük a tésztát bele tesszük és olajjal lekentem. Duplájára kelesztettem.
    Egy lábas aljába két ujjnyi vizet tettem,egy tészta kiszedő edényt tettem bele,az alját kibéleltem szilikonos sütőpapírral és a kis gombócokra formázott tészta gombócokat bele tettem.

    3 db fért bele az edénybe és fedő alatt,nagy lángon 10-15 perc alatt a gombócok,knédli kész lett.
    A fedőt “sütés” közben nem szabad levenni!!!!!!!!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá