Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelbimbós krumplipüré recept

Kelbimbós krumplipüré
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
    • 45 dkg kelbimbó (mirelit)
    • 1 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
    • 2 púpos ek vaj
    • 3 púpos ek krémes tejföl

    Elkészítése:

    A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és felcsíkozzuk. Bő, sós vízben fedő alatt hagyjuk felfőni, majd kiolvasztás nélkül hozzáadjuk a kelbimbót. Ha már a krumpli is megpuhult (a kelbimbónak kevesebb időre van szüksége), leszűrjük.

    Egy krumpli törővel áttörjük, hozzáadjuk a vajat, tejfölt, a sót és a szerecsendiót. Jól összekeverjük és melegen kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá