Kelbimbós krumplipüré

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Kelbimbós krumplipüré

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
  • 45 dkg kelbimbó (mirelit)
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt szerecsendió
  • 2 púpos ek vaj
  • 3 púpos ek krémes tejföl

Elkészítése:

A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és felcsíkozzuk. Bő, sós vízben fedő alatt hagyjuk felfőni, majd kiolvasztás nélkül hozzáadjuk a kelbimbót. Ha már a krumpli is megpuhult (a kelbimbónak kevesebb időre van szüksége), leszűrjük.

Egy krumpli törővel áttörjük, hozzáadjuk a vajat, tejfölt, a sót és a szerecsendiót. Jól összekeverjük és melegen kínáljuk.