Karácsonyi quinoa recept

Hozzávalók:
- 100 gramm quinoa
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt vanília
- 1 csapott kávéskanál őrölt gyömbér
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- csipetnyi só
- ízlés szerint édesítőszer (elhagyható)
Elkészítése:
A quinoát alaposan átmossuk, lecsepegtetjük, majd olívaolajon megpirítjuk, mint a rizst vagy a bulgurt.
A mennyiségének megfelelő másfélszeres vízzel felöntjük és hozzáadjuk a fűszereket. 10 percet főni hagyjuk kevergetés mellett, majd a tűzről lehúzva hagyjuk fedő alatt puhulni, dagadni.
Az összes levet felfogja venni nagyjából 30 perc alatt, ezután tálalható.
Nagyon finom kísérő köret sültek, rántottak mellé.
Tipp:
Ha édesre szeretnéd a köretet, akkor ehhez a mennyiséghez egy kávéskanál édesítőszer vagy cukor elegendő.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »