Karácsonyi quinoa recept
Hozzávalók:
- 100 gramm quinoa
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt vanília
- 1 csapott kávéskanál őrölt gyömbér
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- csipetnyi só
- ízlés szerint édesítőszer (elhagyható)
Elkészítése:
A quinoát alaposan átmossuk, lecsepegtetjük, majd olívaolajon megpirítjuk, mint a rizst vagy a bulgurt.
A mennyiségének megfelelő másfélszeres vízzel felöntjük és hozzáadjuk a fűszereket. 10 percet főni hagyjuk kevergetés mellett, majd a tűzről lehúzva hagyjuk fedő alatt puhulni, dagadni.
Az összes levet felfogja venni nagyjából 30 perc alatt, ezután tálalható.
Nagyon finom kísérő köret sültek, rántottak mellé.
Tipp:
Ha édesre szeretnéd a köretet, akkor ehhez a mennyiséghez egy kávéskanál édesítőszer vagy cukor elegendő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









