Fokhagymás krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 5 ek liszt
- 1 ek pirospaprika
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- olaj
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát szeletekre vágjuk és sós vízben megfőzzük. Egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A lisztet összekeverjük a pirospaprikával és ebben megforgatjuk a burgonyát.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beleszórjuk a lisztes burgonyát és rázogatva megpirítjuk. Az utolsó 2 percben reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselymet szórunk rá.
Alaposan átforgatjuk és szükség esetén még sózzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »
Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »