Burgonyás gofri recept

Hozzávalók:
- 20 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1/2 dl tejföl
- 25 dkg rétesliszt
- 1/2 csomag (6 g) sütőpor
- só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió
- kevés étolaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd melegen áttörjük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a krumplihoz keverjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a tejjel és tejföllel, majd a burgonyás masszához keverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd a liszttel felváltva a krumplis masszához keverjük. Ha kell, akkor még utánízesítünk.
Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben megsütjük a gofrikat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »