Burgonyás gofri recept
Hozzávalók:
- 20 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tej
- 1/2 dl tejföl
- 25 dkg rétesliszt
- 1/2 csomag (6 g) sütőpor
- só, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió
- kevés étolaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd melegen áttörjük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a krumplihoz keverjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a tejjel és tejföllel, majd a burgonyás masszához keverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd a liszttel felváltva a krumplis masszához keverjük. Ha kell, akkor még utánízesítünk.
Felforrósított, kiolajozott gofrisütőben megsütjük a gofrikat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









