Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonya fánk recept

Burgonya fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg főtt, áttört burgonya
    • 25 dkg liszt
    • 1 dkg élesztő
    • kb 1 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál olaj
    • a sütéshez olaj

    Elkészítése:

    A burgonyát összegyúrjuk a liszttel, fél dl tejben megfuttatott élesztővel, a tojással és annyi langyos tejjel, hogy kelt tészta keménységűvé váljon. Végül beledagasztjuk az olajat és ujjnyi vastagra nyújtva, pogácsaszaggatóval fánkokat szúrunk ki belőle.

    1 órán keresztül langyos helyen, letakarva kelni hagyjuk, majd bő, forró olajban közepes tűzön kisütjük.

    A kis fánkok nagyon megdagadnak, gömbölyűvé válnak és ha elég helyük van hozzá, maguktól fordulnak meg az olajban. Bármilyen főtt hússal, mártással tálalható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá