Burgonya fánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Burgonya fánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • kb 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • a sütéshez olaj

Elkészítése:

A burgonyát összegyúrjuk a liszttel, fél dl tejben megfuttatott élesztővel, a tojással és annyi langyos tejjel, hogy kelt tészta keménységűvé váljon. Végül beledagasztjuk az olajat és ujjnyi vastagra nyújtva, pogácsaszaggatóval fánkokat szúrunk ki belőle.

1 órán keresztül langyos helyen, letakarva kelni hagyjuk, majd bő, forró olajban közepes tűzön kisütjük.

A kis fánkok nagyon megdagadnak, gömbölyűvé válnak és ha elég helyük van hozzá, maguktól fordulnak meg az olajban. Bármilyen főtt hússal, mártással tálalható.