Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babos káposzta recept

Babos káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg savanyú káposzta
    • 1 doboz vörösbab konzerv
    • 10 dkg kockázott bacon
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 babérlevél
    • 2 dl olaj

    Elkészítése:

    A káposztát vízben babérlevéllel puhára főzzük. Leszűrjük, 2 dl-t félreteszünk a levéből.

    A hagymát vékonyra szeletelve üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a bacont, majd átpirítjuk, de nem pörcösre. Meghintjük a liszttel, hozzáadjuk a leszűrt káposztát, átforgatjuk és a félretett léből keveset teszünk rá, átforraljuk, végül beletesszük a leszűrt babkonzervet.

    Tipp:

    Sült és grillezett húsokhoz, disznótoroshoz köretként tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá