Babos káposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 babérlevél
  • 2 dl olaj

Elkészítése:

A káposztát vízben babérlevéllel puhára főzzük. Leszűrjük, 2 dl-t félreteszünk a levéből.

A hagymát vékonyra szeletelve üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a bacont, majd átpirítjuk, de nem pörcösre. Meghintjük a liszttel, hozzáadjuk a leszűrt káposztát, átforgatjuk és a félretett léből keveset teszünk rá, átforraljuk, végül beletesszük a leszűrt babkonzervet.

Tipp:

Sült és grillezett húsokhoz, disznótoroshoz köretként tálalhatjuk.