Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás párolt lilakáposzta recept

Almás párolt lilakáposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:

    • 1 fej lilakáposzta
    • 4 db alma vagy birsalma
    • 1 fej vöröshagyma
    • csipetnyi őrölt köménymag (elhagyható)
    • 1-2 ek cukor vagy édesítőszer
    • 1 ek liba vagy kacsazsír
    • ecet ízlés szerint

    Elkészítése:
    Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk,hozzátesszük a cukrot és kicsit meg karamellizáljuk, majd beletesszük a vékonyra gyalult káposztát.Addig kevergetjük míg kicsit összeesik.Ekkor ecetezzük,beletesszük az őrölt köményt,reszelt almát.Kevés vizet öntünk alá fedőt teszünk rá és készre pároljuk.Vizet ha kell pótoljunk alá de a végére pároljuk el alóla az összeset.Ha cukor helyett édesítőszert használunk azt a végén tegyük bele.
    Remekül illik a sült húsokhoz és a marhapörkölt mellé is vagy csak úgy magában is finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek