A tökéletes tepsis krumpli recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál olívaolaj vagy 50 g olvasztott vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk. Sós vízben félig, vagy kicsit tovább megfőzzük, hogy kezdjen puhulni. Amikor elérte a megfelelő állagot, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és meglocsoljuk olívaolajjal vagy olvasztott vajjal. Jó forró, 220-230 fokos sütőbe helyezzük, és időnként átkeverjük, hogy egyenletesen érje az olaj.
Amikor a krumpli teljesen megpuhult, grillfokozatra állítjuk a sütőt, és megpirítjuk a darabokat. Itt különösen figyelünk, mert könnyen megéghet, de a gondos sütésért cserébe ropogós kérget kapunk. Amikor elkészült, sózzuk ízlés szerint, de ha valaki jobban kedveli a sósabb ízt, akkor külön is megsózhatja saját adagját.
Grillserpenyőben is elkészíthetjük: a serpenyőben vajat hevítünk, majd a megfőtt krumpli darabokat megpirítjuk, hogy ropogós kéreg alakuljon ki rajtuk. Ez a változat is rendkívül finom!