A tökéletes tepsis krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál olívaolaj vagy 50 g olvasztott vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk. Sós vízben félig, vagy kicsit tovább megfőzzük, hogy kezdjen puhulni. Amikor elérte a megfelelő állagot, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és meglocsoljuk olívaolajjal vagy olvasztott vajjal. Jó forró, 220-230 fokos sütőbe helyezzük, és időnként átkeverjük, hogy egyenletesen érje az olaj.
Amikor a krumpli teljesen megpuhult, grillfokozatra állítjuk a sütőt, és megpirítjuk a darabokat. Itt különösen figyelünk, mert könnyen megéghet, de a gondos sütésért cserébe ropogós kérget kapunk. Amikor elkészült, sózzuk ízlés szerint, de ha valaki jobban kedveli a sósabb ízt, akkor külön is megsózhatja saját adagját.
Grillserpenyőben is elkészíthetjük: a serpenyőben vajat hevítünk, majd a megfőtt krumpli darabokat megpirítjuk, hogy ropogós kéreg alakuljon ki rajtuk. Ez a változat is rendkívül finom!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »