A tökéletes tepsis krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál olívaolaj vagy 50 g olvasztott vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk. Sós vízben félig, vagy kicsit tovább megfőzzük, hogy kezdjen puhulni. Amikor elérte a megfelelő állagot, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és meglocsoljuk olívaolajjal vagy olvasztott vajjal. Jó forró, 220-230 fokos sütőbe helyezzük, és időnként átkeverjük, hogy egyenletesen érje az olaj.
Amikor a krumpli teljesen megpuhult, grillfokozatra állítjuk a sütőt, és megpirítjuk a darabokat. Itt különösen figyelünk, mert könnyen megéghet, de a gondos sütésért cserébe ropogós kérget kapunk. Amikor elkészült, sózzuk ízlés szerint, de ha valaki jobban kedveli a sósabb ízt, akkor külön is megsózhatja saját adagját.
Grillserpenyőben is elkészíthetjük: a serpenyőben vajat hevítünk, majd a megfőtt krumpli darabokat megpirítjuk, hogy ropogós kéreg alakuljon ki rajtuk. Ez a változat is rendkívül finom!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »