A tökéletes tepsis krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál olívaolaj vagy 50 g olvasztott vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk. Sós vízben félig, vagy kicsit tovább megfőzzük, hogy kezdjen puhulni. Amikor elérte a megfelelő állagot, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és meglocsoljuk olívaolajjal vagy olvasztott vajjal. Jó forró, 220-230 fokos sütőbe helyezzük, és időnként átkeverjük, hogy egyenletesen érje az olaj.
Amikor a krumpli teljesen megpuhult, grillfokozatra állítjuk a sütőt, és megpirítjuk a darabokat. Itt különösen figyelünk, mert könnyen megéghet, de a gondos sütésért cserébe ropogós kérget kapunk. Amikor elkészült, sózzuk ízlés szerint, de ha valaki jobban kedveli a sósabb ízt, akkor külön is megsózhatja saját adagját.
Grillserpenyőben is elkészíthetjük: a serpenyőben vajat hevítünk, majd a megfőtt krumpli darabokat megpirítjuk, hogy ropogós kéreg alakuljon ki rajtuk. Ez a változat is rendkívül finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »