Tartósítószer mentes bodzaszörp recept

Hozzávalók:
- 20-25 bodzavirág fej
- 1,5 kg cukor
- 2 citrom
- 1 l víz
Elkészítése:
A bodzavirágokat megmossuk amennyiben szükséges, majd egy zárható edénybe tesszük.
A citromokat megmossuk, felkarikázzuk és a virágok tetejére halmozzuk. Felöntjük a vízzel, lefedjük és egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap alaposan kinyomkodjuk a virágot és a citromot, majd egy edénybe átszűrjük az egészet. Hozzáadjuk a cukrot és gyakori kevergetés mellett 30 percig főzzük. Vigyázzunk, mert könnyen kifut!
Amikor kész, kihűtjük és üvegekbe töltjük. Érdemes egy héten belül elfogyasztani, mert nincs benne tartósítószer.
Hűtőben tároljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »