Tartósítószer mentes bodzaszörp recept

Hozzávalók:
- 20-25 bodzavirág fej
- 1,5 kg cukor
- 2 citrom
- 1 l víz
Elkészítése:
A bodzavirágokat megmossuk amennyiben szükséges, majd egy zárható edénybe tesszük.
A citromokat megmossuk, felkarikázzuk és a virágok tetejére halmozzuk. Felöntjük a vízzel, lefedjük és egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap alaposan kinyomkodjuk a virágot és a citromot, majd egy edénybe átszűrjük az egészet. Hozzáadjuk a cukrot és gyakori kevergetés mellett 30 percig főzzük. Vigyázzunk, mert könnyen kifut!
Amikor kész, kihűtjük és üvegekbe töltjük. Érdemes egy héten belül elfogyasztani, mert nincs benne tartósítószer.
Hűtőben tároljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »