Tartósítószer mentes bodzaszörp recept
Hozzávalók:
- 20-25 bodzavirág fej
- 1,5 kg cukor
- 2 citrom
- 1 l víz
Elkészítése:
A bodzavirágokat megmossuk amennyiben szükséges, majd egy zárható edénybe tesszük.
A citromokat megmossuk, felkarikázzuk és a virágok tetejére halmozzuk. Felöntjük a vízzel, lefedjük és egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap alaposan kinyomkodjuk a virágot és a citromot, majd egy edénybe átszűrjük az egészet. Hozzáadjuk a cukrot és gyakori kevergetés mellett 30 percig főzzük. Vigyázzunk, mert könnyen kifut!
Amikor kész, kihűtjük és üvegekbe töltjük. Érdemes egy héten belül elfogyasztani, mert nincs benne tartósítószer.
Hűtőben tároljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









