Szilveszteri puncs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 dl édes vörösbor
- 3 dl édes fehérbor
- 3 dl víz
- 2 db rooibos teafilter (African Dawn)
- 1 dl rum
- 25 dkg kristálycukor
- 3 narancs
- 2 citrom
- 1 tk forraltbor fűszerkeverék
Elkészítése:
A kristálycukrot keverjük össze a rummal, két narancs és fél citrom levével és egy narancs és egy fél citrom lereszelt héjával, majd hagyjuk 1-2 órát állni.
A vizet forraljuk fel, majd öntsük rá a teafilterre és hagyjuk pár percig állni.
A kétféle bort öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a fűszerkeveréket és forraljuk 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk pár percig állni.
Ezután a rumos-cukros-citrusos keverékhez öntsük hozzá a teát és a forraltbort, majd keverjük össze és szűrjük le.
Ezután melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt narancsot és citromot, majd hagyjuk állni hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Ízlés szerint az elkészült puncsot kínálhatjuk rögtön miután beletettük a felszeletelt gyümölcsöket, de érdemes állni hagyni, hogy az ízek jobban összeérjenek. Kínálhatjuk forrón, langyosan, de hidegen is nagyon itatja magát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









