Szilveszteri puncs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 dl édes vörösbor
- 3 dl édes fehérbor
- 3 dl víz
- 2 db rooibos teafilter (African Dawn)
- 1 dl rum
- 25 dkg kristálycukor
- 3 narancs
- 2 citrom
- 1 tk forraltbor fűszerkeverék
Elkészítése:
A kristálycukrot keverjük össze a rummal, két narancs és fél citrom levével és egy narancs és egy fél citrom lereszelt héjával, majd hagyjuk 1-2 órát állni.
A vizet forraljuk fel, majd öntsük rá a teafilterre és hagyjuk pár percig állni.
A kétféle bort öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a fűszerkeveréket és forraljuk 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk pár percig állni.
Ezután a rumos-cukros-citrusos keverékhez öntsük hozzá a teát és a forraltbort, majd keverjük össze és szűrjük le.
Ezután melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt narancsot és citromot, majd hagyjuk állni hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Ízlés szerint az elkészült puncsot kínálhatjuk rögtön miután beletettük a felszeletelt gyümölcsöket, de érdemes állni hagyni, hogy az ízek jobban összeérjenek. Kínálhatjuk forrón, langyosan, de hidegen is nagyon itatja magát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









