Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilveszteri puncs recept

Szilveszteri puncs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dl édes vörösbor
    • 3 dl édes fehérbor
    • 3 dl víz
    • 2 db rooibos teafilter (African Dawn)
    • 1 dl rum
    • 25 dkg kristálycukor
    • 3 narancs
    • 2 citrom
    • 1 tk forraltbor fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A kristálycukrot keverjük össze a rummal, két narancs és fél citrom levével és egy narancs és egy fél citrom lereszelt héjával, majd hagyjuk 1-2 órát állni.

    A vizet forraljuk fel, majd öntsük rá a teafilterre és hagyjuk pár percig állni.

    A kétféle bort öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a fűszerkeveréket és forraljuk 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk pár percig állni.

    Ezután a rumos-cukros-citrusos keverékhez öntsük hozzá a teát és a forraltbort, majd keverjük össze és szűrjük le.

    Ezután melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt narancsot és citromot, majd hagyjuk állni hogy az ízek jól összeérjenek.

    Tipp:

    Ízlés szerint az elkészült puncsot kínálhatjuk rögtön miután beletettük a felszeletelt gyümölcsöket, de érdemes állni hagyni, hogy az ízek jobban összeérjenek. Kínálhatjuk forrón, langyosan, de hidegen is nagyon itatja magát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá