Szilveszteri puncs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szilveszteri puncs

Hozzávalók:

  • 3 dl édes vörösbor
  • 3 dl édes fehérbor
  • 3 dl víz
  • 2 db rooibos teafilter (African Dawn)
  • 1 dl rum
  • 25 dkg kristálycukor
  • 3 narancs
  • 2 citrom
  • 1 tk forraltbor fűszerkeverék

Elkészítése:

A kristálycukrot keverjük össze a rummal, két narancs és fél citrom levével és egy narancs és egy fél citrom lereszelt héjával, majd hagyjuk 1-2 órát állni.

A vizet forraljuk fel, majd öntsük rá a teafilterre és hagyjuk pár percig állni.

A kétféle bort öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a fűszerkeveréket és forraljuk 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk pár percig állni.

Ezután a rumos-cukros-citrusos keverékhez öntsük hozzá a teát és a forraltbort, majd keverjük össze és szűrjük le.

Ezután melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt narancsot és citromot, majd hagyjuk állni hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp:

Ízlés szerint az elkészült puncsot kínálhatjuk rögtön miután beletettük a felszeletelt gyümölcsöket, de érdemes állni hagyni, hogy az ízek jobban összeérjenek. Kínálhatjuk forrón, langyosan, de hidegen is nagyon itatja magát.