Sült alma likőr recept

Hozzávalók:
- 3 nagy szem alma
- 2 egész fahéj összetördelve
- 1 evőkanálnyi egész szegfűszeg
- kb. 10 evőkanál barna cukor
- 7 dl barna rum (kezdetnek)
Elkészítése:
Egy darabka sütőpapírra vagy szilikonos sütőlapra helyezzük a felkockázott, kimagozott, de nem hámozott almát. Megszórjuk barna cukorral, és ha szeretnénk, egy kis mézet is csurgatunk rá. Ezután meghintjük fahéjjal és szegfűszeggel.
Az almát 190 fokon sütjük, amíg a szélei szépen barnulnak, és a cukor karamellizálódik. A megsült, fűszeres almát egy nagy üvegbe tesszük, és felöntjük barna rummal. Az üveget 2-3 hétig állni hagyjuk, hogy az alma némileg magába szívja a rumot. A pihentetés után leszűrjük a likőrt.
Ha ajándéknak szánjuk, egy csinos üvegbe alma szeleteket helyezünk, és felöntjük a kész likőrrel. Ízlés szerint friss rumot is adhatunk hozzá.
Amikor a likőr elfogy, az üveg alján maradt almaszeletek igazi finom, “részegítő” falatokat adnak.
Sztori:
Ahogy közeledik az ünnepi időszak, előveszem ezt a fűszeres, rumos alma likőrt, amit hetekkel korábban készítettem el. Az almák illata és a fűszerek otthonossá varázsolják a konyhát, és alig várjuk, hogy együtt kóstoljuk meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »