Sült alma likőr recept

Hozzávalók:
- 3 nagy szem alma
- 2 egész fahéj összetördelve
- 1 evőkanálnyi egész szegfűszeg
- kb. 10 evőkanál barna cukor
- 7 dl barna rum (kezdetnek)
Elkészítése:
Egy darabka sütőpapírra vagy szilikonos sütőlapra helyezzük a felkockázott, kimagozott, de nem hámozott almát. Megszórjuk barna cukorral, és ha szeretnénk, egy kis mézet is csurgatunk rá. Ezután meghintjük fahéjjal és szegfűszeggel.
Az almát 190 fokon sütjük, amíg a szélei szépen barnulnak, és a cukor karamellizálódik. A megsült, fűszeres almát egy nagy üvegbe tesszük, és felöntjük barna rummal. Az üveget 2-3 hétig állni hagyjuk, hogy az alma némileg magába szívja a rumot. A pihentetés után leszűrjük a likőrt.
Ha ajándéknak szánjuk, egy csinos üvegbe alma szeleteket helyezünk, és felöntjük a kész likőrrel. Ízlés szerint friss rumot is adhatunk hozzá.
Amikor a likőr elfogy, az üveg alján maradt almaszeletek igazi finom, “részegítő” falatokat adnak.
Sztori:
Ahogy közeledik az ünnepi időszak, előveszem ezt a fűszeres, rumos alma likőrt, amit hetekkel korábban készítettem el. Az almák illata és a fűszerek otthonossá varázsolják a konyhát, és alig várjuk, hogy együtt kóstoljuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »