Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült alma likőr recept

Sült alma likőr
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 nagy szem alma
    • 2 egész fahéj összetördelve
    • 1 evőkanálnyi egész szegfűszeg
    • kb. 10 evőkanál barna cukor
    • 7 dl barna rum (kezdetnek)

    Elkészítése:

    Egy darabka sütőpapírra vagy szilikonos sütőlapra helyezzük a felkockázott, kimagozott, de nem hámozott almát. Megszórjuk barna cukorral, és ha szeretnénk, egy kis mézet is csurgatunk rá. Ezután meghintjük fahéjjal és szegfűszeggel.

    Az almát 190 fokon sütjük, amíg a szélei szépen barnulnak, és a cukor karamellizálódik. A megsült, fűszeres almát egy nagy üvegbe tesszük, és felöntjük barna rummal. Az üveget 2-3 hétig állni hagyjuk, hogy az alma némileg magába szívja a rumot. A pihentetés után leszűrjük a likőrt.

    Ha ajándéknak szánjuk, egy csinos üvegbe alma szeleteket helyezünk, és felöntjük a kész likőrrel. Ízlés szerint friss rumot is adhatunk hozzá.

    Amikor a likőr elfogy, az üveg alján maradt almaszeletek igazi finom, “részegítő” falatokat adnak.

    Sztori:

    Ahogy közeledik az ünnepi időszak, előveszem ezt a fűszeres, rumos alma likőrt, amit hetekkel korábban készítettem el. Az almák illata és a fűszerek otthonossá varázsolják a konyhát, és alig várjuk, hogy együtt kóstoljuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá