Sült alma likőr

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 nagy szem alma
  • 2 egész fahéj összetördelve
  • 1 evőkanálnyi egész szegfűszeg
  • kb. 10 evőkanál barna cukor
  • 7 dl barna rum (kezdetnek)

Elkészítése:

Egy darabka sütőpapírra vagy szilikonos sütőlapra helyezzük a felkockázott, kimagozott, de nem hámozott almát. Megszórjuk barna cukorral, és ha szeretnénk, egy kis mézet is csurgatunk rá. Ezután meghintjük fahéjjal és szegfűszeggel.

Az almát 190 fokon sütjük, amíg a szélei szépen barnulnak, és a cukor karamellizálódik. A megsült, fűszeres almát egy nagy üvegbe tesszük, és felöntjük barna rummal. Az üveget 2-3 hétig állni hagyjuk, hogy az alma némileg magába szívja a rumot. A pihentetés után leszűrjük a likőrt.

Ha ajándéknak szánjuk, egy csinos üvegbe alma szeleteket helyezünk, és felöntjük a kész likőrrel. Ízlés szerint friss rumot is adhatunk hozzá.

Amikor a likőr elfogy, az üveg alján maradt almaszeletek igazi finom, “részegítő” falatokat adnak.

Sztori:

Ahogy közeledik az ünnepi időszak, előveszem ezt a fűszeres, rumos alma likőrt, amit hetekkel korábban készítettem el. Az almák illata és a fűszerek otthonossá varázsolják a konyhát, és alig várjuk, hogy együtt kóstoljuk meg.