Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rostos eperital recept

Rostos eperital
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 kg eper
    • 9 dl víz
    • 1 teáskanál citromsav
    • 1 kk nátrium-benzoát
    • 1,2 kg cukor
    • 0,5 dl rum

    Elkészítése:

    Az epret megpucoljuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és pépesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a felforralt és lehűtött vizet, rászórjuk a citromsavat, nátrium-benzoátot és a cukrot. Jól összekeverjük és lefedve hűtőbe tesszük 10-12 órán keresztül.

    Másnap szitán átnyomjuk, hogy az eper magja ne kerüljön a szörpbe. Belekeverjük a rumot, szörpös üvegekbe öntjük és szorosan lekötjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá