Rostos eperital

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rostos eperital

Hozzávalók:

  • 3 kg eper
  • 9 dl víz
  • 1 teáskanál citromsav
  • 1 kk nátrium-benzoát
  • 1,2 kg cukor
  • 0,5 dl rum

Elkészítése:

Az epret megpucoljuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és pépesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a felforralt és lehűtött vizet, rászórjuk a citromsavat, nátrium-benzoátot és a cukrot. Jól összekeverjük és lefedve hűtőbe tesszük 10-12 órán keresztül.

Másnap szitán átnyomjuk, hogy az eper magja ne kerüljön a szörpbe. Belekeverjük a rumot, szörpös üvegekbe öntjük és szorosan lekötjük.