Mentaszörp recept

Hozzávalók:
- 1 nagy csokor mentalevél
- 50 dkg kristálycukor vagy barnacukor
- 1 citrom
- 2 tk citromsav
- 1 l víz
Elkészítése:
A mentaleveleket és a felkarikázott citromot tegyük egy edénybe, öntsük fel a vízzel, majd fedjük le és tegyük be egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap vegyük ki a hűtőből, adjuk hozzá a cukrot és a citromsavat, majd forraljuk fel és főzzük 10-15 percig.
Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd szűrjük le, töltsük üvegbe és tegyük be a hűtőbe felhasználásig (én csak másnap szűrtem le és nagyon jól összeértek az ízek, finom lett).
A nagy melegben szénsavas ásványvízzel igazán üdítő a fogyasztása.
Tipp:
Amennyiben nagyobb adagot készítünk, és szeretnénk eltenni télire, főzés után szűrjük le, és töltsük jól záródó üvegekbe, majd tegyük száraz dunsztba, és ott hagyjuk teljesen kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »