Mentaszörp recept

Hozzávalók:
- 1 nagy csokor mentalevél
- 50 dkg kristálycukor vagy barnacukor
- 1 citrom
- 2 tk citromsav
- 1 l víz
Elkészítése:
A mentaleveleket és a felkarikázott citromot tegyük egy edénybe, öntsük fel a vízzel, majd fedjük le és tegyük be egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap vegyük ki a hűtőből, adjuk hozzá a cukrot és a citromsavat, majd forraljuk fel és főzzük 10-15 percig.
Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd szűrjük le, töltsük üvegbe és tegyük be a hűtőbe felhasználásig (én csak másnap szűrtem le és nagyon jól összeértek az ízek, finom lett).
A nagy melegben szénsavas ásványvízzel igazán üdítő a fogyasztása.
Tipp:
Amennyiben nagyobb adagot készítünk, és szeretnénk eltenni télire, főzés után szűrjük le, és töltsük jól záródó üvegekbe, majd tegyük száraz dunsztba, és ott hagyjuk teljesen kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »