Hozzávalók:
Elkészítése:
A mentaleveleket és a felkarikázott citromot tegyük egy edénybe, öntsük fel a vízzel, majd fedjük le és tegyük be egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap vegyük ki a hűtőből, adjuk hozzá a cukrot és a citromsavat, majd forraljuk fel és főzzük 10-15 percig.
Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd szűrjük le, töltsük üvegbe és tegyük be a hűtőbe felhasználásig (én csak másnap szűrtem le és nagyon jól összeértek az ízek, finom lett).
A nagy melegben szénsavas ásványvízzel igazán üdítő a fogyasztása.
Amennyiben nagyobb adagot készítünk, és szeretnénk eltenni télire, főzés után szűrjük le, és töltsük jól záródó üvegekbe, majd tegyük száraz dunsztba, és ott hagyjuk teljesen kihűlni.