Eperszörp recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg eper ( pucolva, mosva, darabolva )
- 1 kg cukor vagy 70 ml folyékony édesítő
- 1 l forró víz
- 1 tasak citromsav (10 g)
- 1 tasak dzsemfix extra 2:1 (25 g)
Elkészítése:
Az epreket megpucoljuk, megmossuk és lecsöpögtetve kimérünk belőle 1 kilónyit. Egy nagyobb edénybe tesszük és leöntjük a forrásban lévő vízzel, majd kb 20 percig állni hagyjuk. 2 evőkanál cukorral elkeverjük a citromsavat és a dzsemfixe-et, majd az átszűrt léhez adjuk. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a maradék cukrot.
Az egészet folytonos keverés mellett újra forraljuk,. 2 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot leszedhetjük. A forró gyümölcslevet azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és hűvös helyre tesszük.
Tipp:
Fagyihoz is kiváló öntet, szörpként pedig 2-3 evőkanál szörphöz 2 dl víz vagy szóda. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »