Eperszörp recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg eper ( pucolva, mosva, darabolva )
- 1 kg cukor vagy 70 ml folyékony édesítő
- 1 l forró víz
- 1 tasak citromsav (10 g)
- 1 tasak dzsemfix extra 2:1 (25 g)
Elkészítése:
Az epreket megpucoljuk, megmossuk és lecsöpögtetve kimérünk belőle 1 kilónyit. Egy nagyobb edénybe tesszük és leöntjük a forrásban lévő vízzel, majd kb 20 percig állni hagyjuk. 2 evőkanál cukorral elkeverjük a citromsavat és a dzsemfixe-et, majd az átszűrt léhez adjuk. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a maradék cukrot.
Az egészet folytonos keverés mellett újra forraljuk,. 2 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot leszedhetjük. A forró gyümölcslevet azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és hűvös helyre tesszük.
Tipp:
Fagyihoz is kiváló öntet, szörpként pedig 2-3 evőkanál szörphöz 2 dl víz vagy szóda. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »