Hozzávalók:
Elkészítése:
Az epreket megpucoljuk, megmossuk és lecsöpögtetve kimérünk belőle 1 kilónyit. Egy nagyobb edénybe tesszük és leöntjük a forrásban lévő vízzel, majd kb 20 percig állni hagyjuk. 2 evőkanál cukorral elkeverjük a citromsavat és a dzsemfixe-et, majd az átszűrt léhez adjuk. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a maradék cukrot.
Az egészet folytonos keverés mellett újra forraljuk,. 2 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot leszedhetjük. A forró gyümölcslevet azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és hűvös helyre tesszük.
Fagyihoz is kiváló öntet, szörpként pedig 2-3 evőkanál szörphöz 2 dl víz vagy szóda. :)